Szánkó sprint

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A kutyának egy szánkót maga után húzva kell a leggyorsabban teljesítenie a távot. A szánkó súlya max. a kutya súlya, vagy annak hányada lehet.

Verseny szabályok és pontozás:

A verseny előtt a kutyák marmagasság és súlymérésen vesznek részt. A mérés alatt a kutyán a nyakörvön és pórázon kívül nem lehet más felszerelés. A súlymérésen használt felszerelést a futamokon is viselnie kell a kutyának.

A szánkó súlyát,  a szervezők és a bíró döntése alapján, megegyezik a  kutya súlyával, de lehet annak fele vagy más hányada is (de nem haladhatja meg a kutya súlyát). A verseny kiírás tartalmazza, és egy versenyen belül csak egyféle érték használható.

A teljes pálya hossza min. 50 méter. A pálya verseny szakasza 30 méter hosszú, belépő és kilépő ponttal kijelölve. A versenyszakasz előtt  kb 10 méter gyorsuló, mögötte min 10 méter fékező zónát biztosítunk. A versenyszakaszon átfutási időt fotocellával mérjük.

A futamot a bíró jelzése után a kutyavezető indítja. A bíró dokumentálja az időeredményt. A verseny két futamos, vagyis a kutya kétszer fut.

A versenyen igénybe vehető segítő,  aki indítja vagy célegyenesen túl várja a kutyát. A kutya csak a bíró jelzése után indítható. A hívás előtt elinduló kutya futama érvénytelen.

A két futam eredménye közül a jobbikból számítunk marmagassággal indexált végeredményt. A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes.

A kutya kizárólag húzóhámhoz erősített szánkóval teljesítheti a futamot. Nyakörvhöz a szánkó rögzítése TILOS! Húzóhámról mindenki magának gondoskodik (kivéve, ha a szervezők ezt máshogy hirdetik meg)

Megengedett a csalitárgy használata, és a kutya szóval hívása a célvonaltól. A csalitárgy lehet állatszőr, nyúlpeca, harapó párna, labda, bármi. Tilos élőállat,

A bíró bármikor leállíthatja, vagy újrakezdheti a húzást biztonsági okokból, vagy ha olyan helyzet áll elő, ami veszélyezteti a kutyát. A kutyának akkor vissza kell mennie a startvonalra, és új húzást kezdenie. A bíró döntése végleges.


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.