1151 Bp., Felsőkert u. 2.   06 20 802 8221

Szánkó sprint

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A kutyának egy szánkót maga után húzva kell a leggyorsabban teljesítenie a távot. A szánkó súlya max. a kutya súlya, vagy annak hányada lehet.

Verseny szabályok és pontozás:

A verseny előtt a kutyák marmagasság és súlymérésen vesznek részt. A mérés alatt a kutyán a nyakörvön és pórázon kívül nem lehet más felszerelés. A súlymérésen használt felszerelést a futamokon is viselnie kell a kutyának.

A szánkó súlyát,  a szervezők és a bíró döntése alapján, megegyezik a  kutya súlyával, de lehet annak fele vagy más hányada is (de nem haladhatja meg a kutya súlyát). A verseny kiírás tartalmazza, és egy versenyen belül csak egyféle érték használható.

A teljes pálya hossza min. 50 méter. A pálya verseny szakasza 30 méter hosszú, belépő és kilépő ponttal kijelölve. A versenyszakasz előtt  kb 10 méter gyorsuló, mögötte min 10 méter fékező zónát biztosítunk. A versenyszakaszon átfutási időt fotocellával mérjük.

A futamot a bíró jelzése után a kutyavezető indítja. A bíró dokumentálja az időeredményt. A verseny két futamos, vagyis a kutya kétszer fut.

A versenyen igénybe vehető segítő,  aki indítja vagy célegyenesen túl várja a kutyát. A kutya csak a bíró jelzése után indítható. A hívás előtt elinduló kutya futama érvénytelen.

A két futam eredménye közül a jobbikból számítunk marmagassággal indexált végeredményt. A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes.

A kutya kizárólag húzóhámhoz erősített szánkóval teljesítheti a futamot. Nyakörvhöz a szánkó rögzítése TILOS! Húzóhámról mindenki magának gondoskodik (kivéve, ha a szervezők ezt máshogy hirdetik meg)

Megengedett a csalitárgy használata, és a kutya szóval hívása a célvonaltól. A csalitárgy lehet állatszőr, nyúlpeca, harapó párna, labda, bármi. Tilos élőállat,

A bíró bármikor leállíthatja, vagy újrakezdheti a húzást biztonsági okokból, vagy ha olyan helyzet áll elő, ami veszélyezteti a kutyát. A kutyának akkor vissza kell mennie a startvonalra, és új húzást kezdenie. A bíró döntése végleges.

Kérdésed merült fel? Részletekkel kapcsolatban keress Minket az alábbi elérhetőségeken!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, vagy tekintsd meg Galériánkat.

 

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok. Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?
Gazdi előképzés, Gazdi képzés, Örökbefogadás, Gazdi-kutya kommunikáció, Szocializálás, Kutyák összeszoktatása.

Menü: Kutyasuli szolgáltatásai, Tanfolyamok és képzések, Versenyek és vizsgák