Rodeo kutyás verseny

 

A rodeo a legszórakoztatóbb verseny, amin részt vehetsz!

Te és a kutyád itt egy csapat vagytok!

Irányíthatóság, együttműködés, problémamegoldás, mókás feladatok, vagyis Kutyás Rodeo

A Kutyás Rodeo egy rendhagyó és szórakoztató, szintről-szintre nehezedő játékos sportverseny kezdők és haladók számára, de egyben egy izgalmas látványosság is a nézőknek.

Célja, hogy felmérje a kutyák használhatóságát, együttműködő készségét, irányíthatóságát és kézbentarthatóságát. Emellett ösztönöz a hosszú távú és folyamatos fejlődésre is.

A versenyszámok legtöbbjét időre, de pontosan kell teljesíteni. A lényeg az összhang, az együttműködés, az irányíthatóság, és nem utolsó sorban a gyorsaság. A bírók az időeredmények és pontok alapján döntik el, hogy melyik páros (kutya és vezetője) volt a legjobb a verseny napján.

Ki lesz az ország leg, leg,leg,…. Sokoldalúbb? Ügyesebb? Okosabb?

Mindenkit várunk szeretettel!

A feladatok leírása:

Az 1-es szint minden feladatban külön felkészülés nélkül is teljesíthető.

I.Feladat

Akadálypálya kíséréssel, időre:

1-es, 2-es, és 3-as szinten. Különféle akadályokon átjutva, ki lesz a leggyorsabb. Az akadályok magassága max. 50 cm, kúszófolyosó, karikán átugrás, ferdepalánk max.150, széles és keskeny palló, bóják és feladatok alkotják a versenypályát.

1. szinten – Motivációs eszköz és póráz használat megengedett, segítő nem használható. 2. és 3. szinten – Motivációs eszköz használata megengedett, segítő és póráz nem használható.

4.szinttől – Motivációs eszköz, póráz és segítő nem használható.

Feladat: Szlalom gyakorlatok (időre)

Egy szlalom pályán kell végighaladni a kutyával oda-vissza, közben a kutyavezető (1-4 szinteken) egy “tojást” visz egy kanálban. A leeső “tojást” vissza kell tenni a kanálba és folytatni a feladatot.  “tojás” cipelés”

1.szint – A kutya póráza a kutyavezető egyik kezében, másikban egy kanál, abban egy “tojás”. A bójákat a kutya és vezetője együtt kerülik. Motivációs eszköz használható, segítő nem megengedett.

2.szint – A kutya póráza és a kanál (benne a “tojás) a kutyavezető pórázt tartó kézében van. A bójákat a kutya és vezetője együtt kerülik. Segítő és motivációs eszköz nem megengedett.

3.szint – A kutya póráz nélkül szlalomozik, a kutyavezető a szlalom pálya mellett egyenes vonalban kíséri a kutyát. A kutyavezető hanggal és kéz-, vagy testjellel irányíthatja a kutyát, de nem érintheti meg. Közben egy kanálban egyensúlyozza a “tojást”. A feladatot oda-vissza kell teljesíteni. A kv-nek a szlalom sor végén az utolsó bóját megkerülve szintén egyenes vonalban kell visszajönni, míg a kutya szlalomban kerüli a bójákat. Segítő és motivációs eszköz nem megengedett.

III.feladat:  Kutya teke / Karám-játék  (időre):

A pálya (karám) közepén bábuk vannak felállítva szintenként más-más variációban, amiket a legrövidebb időn belül kell felborítani a kutya és/vagy a maga után húzott póráz segítségével. A feladatot a kutya irányításával kell megoldani.

A kutya a karámból nem léphet ki (kivéve 1-es szinten, ahol 3 hibalehetősége van, a negyedik kilépéskor a feladat teljesítetlen lesz).

A kutyavezető nem léphet be a “karámba” és nem érintheti meg a kutyát. Segítő személy nem használható. A feladat kezdetekor a kutya a karámon belül egy tetszőleges területen van, a kutyavezető a karámon kívül egy tetszőleges helyen helyezkedik el. Indításkor és a feladat végrehajtása közben, a kutyavezető a karámon kívül bárhol lehet. A feladat a bíró jelzésére indul és zárul.

A kutyavezető karámba belépése esetén, vagy a 2.szinttől a kutya kilépésekor is, a bíró a feladatot megszakítja, a feladat nem értékelhető.

Az 1.szinten 3 hibalehetősége van a kutyának (kilépés), a 2. szinttől a kutya kilépése a feladat végét jelenti (teljesítetlen)

IV.Feladat: Behívás feladatok (időre)

A kutyának egy extrém (nehezített) folyosón kell végigfutni/haladni a kutyavezető hívására. A folyosó két oldalán vagy a folyosón figyelemelterelő dolgok, játékok, étel,  ital, talajváltás és egyéb nehezítő körülmények vannak elhelyezve. (Szintenként nehezedő és összetettebb feladatok). A kutyavezető és a segítője nem léphet a folyosóra, belépés esetén a feladat nem értékelhető.

1. és 2. szinten az indító helyen a kutyát tarthatja egy segítő, de a pályán (folyosón) nem kísérheti. Minden, a kutya által elmozdított (megevett, megivott, szájába vett) tárgy.

1.szinten Segítő és motivációs eszköz használható.

2.szinten Segítő használható, motivációs eszköz nem megengedett.

3.szinten Segítő és motivációs eszköz használata nem megengedett.A tárgyak a folyosó egész területét elfoglalják.


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.