1151 Bp., Felsőkert u. 2.   06 20 802 8221

Palánk futás

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A kutyának egy háromszög alakú palánkon kell adott idő alatt minél többszőr átfutnia oda és vissza, gyors fordulatokkal.

Verseny szabályok és pontozás:

A futam 1 percig tart, ez idő alatt a kutyának a lehető legtöbbször kell keresztülmennie a palánkon és mind a négy lábával érintenie a földet.  Ahányszor a kutya lábai elérik a talajt, annyiszor 1 pontot kap.

A bíró hangosan számolja a földetéréseket és a futam végén rögzíti az eredményt, mellette a segédbíró stopperrel méri az időt.

A kutyavezető motiválhatja a kutyát labdával, párnával, állatszőrrel, játékkal. (Élőállat és élelem tilos!) A kutya nem érhet hozzá a motivációs eszközhöz! Ha hozzáér, a menetnek vége, az addig elért eredményt kell rögzíteni.

Eszközigény és pályaméret:

A versenyen palánk méretei:

A palánkot 150 cm magasságúra kell állítani és úgy kell elhelyezni, hogy a palánk körül minimum 10-10 méter szabad területet kell biztosítani a feladat zavartalan végrehajtásához. Kistestű kutyák esetén a palánk magassága a verseny kiírás szerint csökkenthető.

Kérdésed merült fel? Részletekkel kapcsolatban keress Minket az alábbi elérhetőségeken!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, vagy tekintsd meg Galériánkat.

 

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok. Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?
Gazdi előképzés, Gazdi képzés, Örökbefogadás, Gazdi-kutya kommunikáció, Szocializálás, Kutyák összeszoktatása.

Menü: Kutyasuli szolgáltatásai, Tanfolyamok és képzések, Versenyek és vizsgák