Magasugrás

 

Kategória:

Rugalmassági és ügyességi verseny

A feladat:

A kutya a belógatott csali tárgyért ugrik, amit megfog és 3 mp-ig tartja a fogást.

Verseny szabályok és pontozás:

A kutyavezető dönti el, hogy melyik magasságon kezd, illetve melyik következő magasságon ugratja a kutyát. Egy magasságon max. 3 próbálkozási lehetőség van, ha teljesíti, akkor mehet a következő magasságra.

A csalitárgy magasságát 5 cm-ként kell emelni emelni.

A futam alatt max. 8 ugrási lehetősége van a kutyának, amibe a hibás ugrások is beleszámítanak.

Nekifutás előtt a kutyát biztatni lehet, viszont utána – ugrás közben – hozzáérni, segíteni nem szabad.

Az ugrás eredményét indexálás adja meg. A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes. Pont azonosság esetén a kevesebb ugrásból teljesítő kutya a nyertes. A versenyszámban kanok és szukák nem kerülnek külön díjazásra.

Eszköz és terület előírások:

Stabil 3 lábú magasugró állvány, 5 cm-ként emelhető, belógatott, fix csalitárggyal (harapópárna). A feladat zavartalan végrehajtásához az állvány körül minimum 5 méter sugarú kört kell biztosítani.


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.