1151 Bp., Felsőkert u. 2.   06 20 802 8221

Futópad

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A versenyen a kutya által – egy adott idő alatt – megtett távolságot mérjük.

Verseny szabályok és pontozás:

A kutyák csak megfelelően illeszkedő hámban versenyezhetnek. Nyakörvnél a kutya nem rögzíthető a futópadon! A kutya körmeinek megfelelő hosszúságúnak kell lennie a balesetek elkerülése érdekében. A bírónak ellenőriznie kell a kutyák körmeit.

A futamok általában 2 percesek (kistestű – 10 kg alatti – kutyák esetében 1 perc). Kezdők versenyén a futamok 1 percesek lesznek (kistestű – 10 kg alatti – kutyák esetén 30 mp).

Motivációs eszköz (csali) használható, de tilos élelem, jutalomfalat és élőállat használata! A kutya mellett a kutyavezető és egy segítő tartózkodhat. Start után tilos a kutya megérintése, és a kutya sem érhet a motivációs eszközhöz. Sikertelen futam esetén (pl. nem indul el a kutya a futópadon vagy megfogja a csalitárgyat), lehetőség van pihenés nélkül újra próbálkozni (újraindítás). Újraindításra versenyenként csak egy lehetőség van.

A bíró bármikor leállíthatja, vagy újrakezdheti a futamot a kutya biztonsága, vagy a berendezés meghibásodása miatt.

Döntetlen eredmény esetén ismétlő futam dönt. Az ismétlő futam a verseny futam idő egységének a fele. A versenyen a bíró döntése végleges.

A részvétel alsó korhatára betöltött 9 hónap.

Eszköz és terület előírások:

A futópad mechanikus, amivel edzeni és versenyezni is lehet. A futópadnak rendelkeznie kell időmérő, távolság és sebesség mérő órával, illetve fékkel. A stopper és a km számláló automatikusan elindul a pad mozgására és automatikusan megáll az adott idő elteltével.

FIGYELMEZTETÉS

A futópados versenyfutamok előtt a kutya bemelegítése (tempós séta, kis futás, kis ugráltatás) és a futam utáni lemozgatás (10-20 perces normál séta amíg vissza nem áll a kutya légzése) KÖTELEZŐ! Itatni csak a levezetés után szabad. Érdemes lehet megtanulni pár nyújtó, masszírozó gyakorlatot is.

Kérdésed merült fel? Részletekkel kapcsolatban keress Minket az alábbi elérhetőségeken!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, vagy tekintsd meg Galériánkat.

 

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok. Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?
Gazdi előképzés, Gazdi képzés, Örökbefogadás, Gazdi-kutya kommunikáció, Szocializálás, Kutyák összeszoktatása.

Menü: Kutyasuli szolgáltatásai, Tanfolyamok és képzések, Versenyek és vizsgák