Futópad

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A versenyen a kutya által – egy adott idő alatt – megtett távolságot mérjük.

Verseny szabályok és pontozás:

A kutyák csak megfelelően illeszkedő hámban versenyezhetnek. Nyakörvnél a kutya nem rögzíthető a futópadon! A kutya körmeinek megfelelő hosszúságúnak kell lennie a balesetek elkerülése érdekében. A bírónak ellenőriznie kell a kutyák körmeit.

A futamok általában 2 percesek (kistestű – 10 kg alatti – kutyák esetében 1 perc). Kezdők versenyén a futamok 1 percesek lesznek (kistestű – 10 kg alatti – kutyák esetén 30 mp).

Motivációs eszköz (csali) használható, de tilos élelem, jutalomfalat és élőállat használata! A kutya mellett a kutyavezető és egy segítő tartózkodhat. Start után tilos a kutya megérintése, és a kutya sem érhet a motivációs eszközhöz. Sikertelen futam esetén (pl. nem indul el a kutya a futópadon vagy megfogja a csalitárgyat), lehetőség van pihenés nélkül újra próbálkozni (újraindítás). Újraindításra versenyenként csak egy lehetőség van.

A bíró bármikor leállíthatja, vagy újrakezdheti a futamot a kutya biztonsága, vagy a berendezés meghibásodása miatt.

Döntetlen eredmény esetén ismétlő futam dönt. Az ismétlő futam a verseny futam idő egységének a fele. A versenyen a bíró döntése végleges.

A részvétel alsó korhatára betöltött 9 hónap.

Eszköz és terület előírások:

A futópad mechanikus, amivel edzeni és versenyezni is lehet. A futópadnak rendelkeznie kell időmérő, távolság és sebesség mérő órával, illetve fékkel. A stopper és a km számláló automatikusan elindul a pad mozgására és automatikusan megáll az adott idő elteltével.

FIGYELMEZTETÉS

A futópados versenyfutamok előtt a kutya bemelegítése (tempós séta, kis futás, kis ugráltatás) és a futam utáni lemozgatás (10-20 perces normál séta amíg vissza nem áll a kutya légzése) KÖTELEZŐ! Itatni csak a levezetés után szabad. Érdemes lehet megtanulni pár nyújtó, masszírozó gyakorlatot is.


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.