Függeszkedés/Lógatás

 

Kategória:

Fogáserősség és kitartást mérő verseny

A feladat:

A kutya  a csalitárgyat stabilan fogja a versenyszabályzat szerint 1 vagy 2 percig. Közben lóghat vagy rángathatja azt, de el nem engedheti.

Verseny szabályok és pontozás:

A futam 2 percig tart (junior és senior kategóriában 1 percig). Ez idő alatt kell a kutyának minél kevesebb fogásból teljesítenie a feladatot.

A csalipárna elkapása után és lógás közben a kutyát szóval biztatni lehet, viszont hozzáérni, segíteni nem szabad.

Az óra akkor indul, amikor a kutya mind a négy láb elhagyta a talajt. A csalitárgyat úgy kell beállítani, hogy a kutya hátsó lába rugózáskor se érjen a talajhoz.

Hibátlan a gyakorlat és 10 pont jár érte, ha a kutya egyetlen fogásból mutatja be a lógós/rángatós gyakorlatot és újrafogás nélkül folyamatosan függeszkedik a 2 percig (junior és senior kategóriában 1 percig).

Ahányszor a kutya elereszti a fogást, annyiszor 1 pont levonás jár. Az órát meg kell állítani, ha a kutya elveszti a fogást, és újra kell indítani, ha mind a 4 lába ismét elhagyta a talajt. Ha a kutya elveszti a fogást azonnal (pihenés nélkül) új fogást kell produkálnia.

A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes. Pont azonosság esetén a nehezebb súlyú kutya eredménye a jobb.

A kutya biztonsági okokból kizárásra kerül, ha négyszer elereszti a fogást. A bíró négy eresztés előtt is kizárhatja a kutyát, ha úgy ítéli meg, hogy nem elég biztosak a fogásai. A bíró indokolt esetben rendelhet el új fogást, ami újra fogásnak számít.

Eszköz és terület előírások:

Stabil kb 3 m magas állvány. A csalitárgy (harapópárna) felfüggesztéséhez közvetítő rugót kell használni. A csalitárgy könnyen mozgatható és fixálható legyen.


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.