1151 Bp., Felsőkert u. 2.   06 20 802 8221

Függeszkedés/Lógatás

 

Kategória:

Fogáserősség és kitartást mérő verseny

A feladat:

A kutya  a csalitárgyat stabilan fogja a versenyszabályzat szerint 1 vagy 2 percig. Közben lóghat vagy rángathatja azt, de el nem engedheti.

Verseny szabályok és pontozás:

A futam 2 percig tart (junior és senior kategóriában 1 percig). Ez idő alatt kell a kutyának minél kevesebb fogásból teljesítenie a feladatot.

A csalipárna elkapása után és lógás közben a kutyát szóval biztatni lehet, viszont hozzáérni, segíteni nem szabad.

Az óra akkor indul, amikor a kutya mind a négy láb elhagyta a talajt. A csalitárgyat úgy kell beállítani, hogy a kutya hátsó lába rugózáskor se érjen a talajhoz.

Hibátlan a gyakorlat és 10 pont jár érte, ha a kutya egyetlen fogásból mutatja be a lógós/rángatós gyakorlatot és újrafogás nélkül folyamatosan függeszkedik a 2 percig (junior és senior kategóriában 1 percig).

Ahányszor a kutya elereszti a fogást, annyiszor 1 pont levonás jár. Az órát meg kell állítani, ha a kutya elveszti a fogást, és újra kell indítani, ha mind a 4 lába ismét elhagyta a talajt. Ha a kutya elveszti a fogást azonnal (pihenés nélkül) új fogást kell produkálnia.

A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes. Pont azonosság esetén a nehezebb súlyú kutya eredménye a jobb.

A kutya biztonsági okokból kizárásra kerül, ha négyszer elereszti a fogást. A bíró négy eresztés előtt is kizárhatja a kutyát, ha úgy ítéli meg, hogy nem elég biztosak a fogásai. A bíró indokolt esetben rendelhet el új fogást, ami újra fogásnak számít.

Eszköz és terület előírások:

Stabil kb 3 m magas állvány. A csalitárgy (harapópárna) felfüggesztéséhez közvetítő rugót kell használni. A csalitárgy könnyen mozgatható és fixálható legyen.

Kérdésed merült fel? Részletekkel kapcsolatban keress Minket az alábbi elérhetőségeken!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, vagy tekintsd meg Galériánkat.

 

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok. Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?
Gazdi előképzés, Gazdi képzés, Örökbefogadás, Gazdi-kutya kommunikáció, Szocializálás, Kutyák összeszoktatása.

Menü: Kutyasuli szolgáltatásai, Tanfolyamok és képzések, Versenyek és vizsgák