Fékezőernyős sprint

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A kutyának egy fékezőernyőt maga után húzva kell a leggyorsabban teljesítenie a távot.

Verseny szabályok és pontozás:

A teljes pálya hossza min. 50 méter. A pálya verseny szakasza 30 méter hosszú, belépő és kilépő ponttal kijelölve. A versenyszakasz előtt  kb 10 méter gyorsuló, mögötte kb 20 méter fékező zónát biztosítunk. A versenyszakaszon átfutási időt fotocellával mérjük.

A futamot a bíró jelzése után a kutyavezető indítja. A bíró dokumentálja az időeredményt. A verseny két futamos, vagyis a kutya kétszer fut.

A versenyen igénybe vehető segítő,  aki indítja vagy célegyenesen túl várja a kutyát. A kutya csak a bíró jelzése után indítható. A hívás előtt elinduló kutya futama érvénytelen.

A két futam eredménye közül a jobbikból számítunk marmagassággal indexált végeredményt. A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes.

A kutya kizárólag hámhoz erősített ernyővel teljesítheti a futamot. Nyakörvhöz az ernyő rögzítése TILOS! Hámról mindenki magának gondoskodik (kivéve, ha a szervezők ezt máshogy hirdetik meg)

Megengedett a csalitárgy használata, és a kutya szóval hívása a célvonaltól. A csalitárgy lehet állatszőr, nyúlpeca, harapó párna, labda, bármi. Tilos élőállat, segédkar, élelem!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.