1151 Bp., Felsőkert u. 2.   06 20 802 8221

Érintés nélküli magasugrás

 

Kategória:

Rugalmassági és ügyességi verseny

A feladat:

A kutyának a versenyben egy magasugró akadályon kell a lehető legmagasabb ugrást kell elvégeznie a  jelzőrúd leverése nélkül.  A feladat végrehajtásához csalit használható, amit a kutya az ugrás befejezésével (földet éréskor) szerezhet meg.

Verseny szabályok és pontozás:

A kutyának a versenyben 6 ugrás engedélyezett. A kezdő ugrás magasságát, az emelés mértékét és az ugrás ismétlést is a kutyavezető határozza meg. A kutyát nem kell minden 5 cm-ként növekvő magasságon ugratni. A kutyavezető határozza meg, melyik következő magasságon ugratja a kutyát. A legkisebb emelési lehetőség 5 cm.

 

Ha egy ugrás sikertelen, lehet ismételni, de nem kötelező. A versenyző dönthet úgy, hogy emeléssel folytatja a futamot. Kisebb magasságra nem lehet kérni az állítást, tehát sikertelen ugrás esetében vagy ismételni lehet, vagy emeléssel folytatni.

Egymás után 3 sikertelen ugrással ugyanazon a távon, a kutya kiesett a versenyből (további távolságot nem ugorhat). A felvezető bármikor dönthet úgy, hogy kiszáll, ekkor az utolsó sikeres ugrás lesz a kutya eredménye.

A kutya ugrásait maximum két fő segítheti (indító és csalizó).  Csalizni bármivel lehet, kivéve: étel és élőállat.

Érvényes ugrás az, amikor a kutya átugorva az akadályt, nem veri le a jelző léceket. Ha a kutya hozzáér a léchez, de a léc a helyén marad, az ugrás érvényes.

Ha a kutya ugrása hibás, akkor az addigi legutolsó érvényes ugrás számít végleges eredménynek.

Döntetlen esetén az a kutya kapja a magasabb helyezést, aki eredményét kevesebb próbálkozásból éri el.

Eszköz és terület előírások:

A magasugró akadály két függőleges oszlopa között, érintésre leeső könnyű keresztrúd helyezkedik el. A rudat 5 cm -ként lehet emelni az oszlopon. Biztosítani kell a zavartalan nekifutás érdekében az akadály előtt min. 5 méter felfutási szakaszt és az akadály után min. 3 méter érkezési szakaszt.

 

Kérdésed merült fel? Részletekkel kapcsolatban keress Minket az alábbi elérhetőségeken!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, vagy tekintsd meg Galériánkat.

 

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok. Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?
Gazdi előképzés, Gazdi képzés, Örökbefogadás, Gazdi-kutya kommunikáció, Szocializálás, Kutyák összeszoktatása.

Menü: Kutyasuli szolgáltatásai, Tanfolyamok és képzések, Versenyek és vizsgák