Érintés nélküli magasugrás

 

Kategória:

Rugalmassági és ügyességi verseny

A feladat:

A kutyának a versenyben egy magasugró akadályon kell a lehető legmagasabb ugrást kell elvégeznie a  jelzőrúd leverése nélkül.  A feladat végrehajtásához csalit használható, amit a kutya az ugrás befejezésével (földet éréskor) szerezhet meg.

Verseny szabályok és pontozás:

A kutyának a versenyben 6 ugrás engedélyezett. A kezdő ugrás magasságát, az emelés mértékét és az ugrás ismétlést is a kutyavezető határozza meg. A kutyát nem kell minden 5 cm-ként növekvő magasságon ugratni. A kutyavezető határozza meg, melyik következő magasságon ugratja a kutyát. A legkisebb emelési lehetőség 5 cm.

 

Ha egy ugrás sikertelen, lehet ismételni, de nem kötelező. A versenyző dönthet úgy, hogy emeléssel folytatja a futamot. Kisebb magasságra nem lehet kérni az állítást, tehát sikertelen ugrás esetében vagy ismételni lehet, vagy emeléssel folytatni.

Egymás után 3 sikertelen ugrással ugyanazon a távon, a kutya kiesett a versenyből (további távolságot nem ugorhat). A felvezető bármikor dönthet úgy, hogy kiszáll, ekkor az utolsó sikeres ugrás lesz a kutya eredménye.

A kutya ugrásait maximum két fő segítheti (indító és csalizó).  Csalizni bármivel lehet, kivéve: étel és élőállat.

Érvényes ugrás az, amikor a kutya átugorva az akadályt, nem veri le a jelző léceket. Ha a kutya hozzáér a léchez, de a léc a helyén marad, az ugrás érvényes.

Ha a kutya ugrása hibás, akkor az addigi legutolsó érvényes ugrás számít végleges eredménynek.

Döntetlen esetén az a kutya kapja a magasabb helyezést, aki eredményét kevesebb próbálkozásból éri el.

Eszköz és terület előírások:

A magasugró akadály két függőleges oszlopa között, érintésre leeső könnyű keresztrúd helyezkedik el. A rudat 5 cm -ként lehet emelni az oszlopon. Biztosítani kell a zavartalan nekifutás érdekében az akadály előtt min. 5 méter felfutási szakaszt és az akadály után min. 3 méter érkezési szakaszt.

 


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.