Év értékelő beszámoló a Kutyás Központ SE  és a Bárka Átmeneti Kutyaotthon működéséről – 2017. év

Részletek, éves működés:
2017. január 1-jén 9 kutyával kezdtem az évet Gödön. Mivel készültem a költözésre, ősztől már létszám stop volt az otthonban. Minden erőmmel a költözés előkészítésére koncentráltam. Anyagokat gyüjtöttünk az építkezéshez, az új kennelekhez, ütemtervet készítettem a szállításokhoz. Emellett elláttam és gondoztam, hírdettem a bentlakó kutyákat.
2017-ben az első ivartalanításu jan.10-én, az első örökbefogadás január 29-én volt.

Márciusban vettem birtokba az új területet Vácrátóton és elkezdődött a Bárka Átmeneti Kutyaotthon és a kutyaiskola kialakítása és hirdetése. A gödi kutyaotthon működése mellett zajlott Vácrátóton a közművesítés, a kifutó kerítésének építése önkéntesek segítségével, a kutyaotthon helyének kialakítása.

Áprilisban megkezdődött a körbe kerített kutyaiskola működése és a kennelek építése, majd a kutyák átszállítása. A hónap végére minden kutya átkerült Vácrátótra, átszállíttattuk a felszereléseinket és az építőanyagokat, ezzel a gödi menhely megszűnt.

Közben folytak az orvosi ellátások, az érkezők chipelése, oltása, a bentlakó kutyák gondozása, hirdetése és örökbeadása. Továbbra is gyűjtöttük az építő anyagokat a tervezett építkezéshez.

Május végétől októberig 12 rendezvényre kaptunk meghívást, ahol kutyás engedelmességi és ügyességi bemutatókkal színesítettük az eseményüket.

Júniusban “Kő gyűjtő napot” szerveztünk, aminek eredménye képen több mint 3000 db bazalt kockát szedtünk össze a vácrátóti óvoda számára.

Június végén a 8 napos “Családi Kutyás Táborunkban” (Verőcén) 68 táborozó próbálhatta ki az engedelmes, örző-védő, apport készség fejlesztő és agility foglalkozásokat, és vehetett részt játékos vetélkedőkön.

Augusztusban megrendeztük az 1.Kutyás Családi Napot Vácrátóton, kutyás bemutatókkal és játékokkal. A látogatók közül 54-en regisztráltak a helyszínen.

Szeptember- október hónapokban 8 iskolába hívtak bennünket, ahol a “Felelős Kisgazdi” interaktív, játékos programunkkal mutattuk be a gyerekeknek a felelős kutyatartást.

Fizikai segítség hiányában, sajnos, csak szeptembertől tudtunk érdemben hozzá kezdeni a kiszolgáló épület és a kutyák téli szállás helyének felépítéséhez. Addigra a szükséges anyagok nagyrésze összegyűlt. Az építkezés önkéntes segítők részvételével indult meg, akik szeptembertől novemberig a vasárnapjaikat áldozták fel a Bárka Átmeneti Kutyaotthon felépítésére.

November végén került tető az épületre és megkezdődhetett a kennelek beállítása. December közepére minden kutya fedél alá került.

 

Bárka Átmeneti Kutyaotthon:
2017. évben 19 kutya és 1 cica érkezett az átmeneti otthonba.
Az év során 16 kutyát és 1 cicát segítettünk családba kerülni, 8 kutyát juttattunk haza chip olvasással.
Az egyéb orvosi ellátások mellett, 19 chipet, 43 oltást adattunk be és 11 kutyát ivartalanítattunk.

Mindez azt igazolja számomra, hogy jól döntöttem, mikor az átmeneti otthon átköltöztetését választottam a megszüntetése helyett. Kitartottam a nehézségek ellenére és a bíráló támadások után is folytattam. Így 19 kutyával több kapott esélyt az életben maradásra és 16 kutya kezdhetett új életet családban.
Összességében sikeres évet zártam.

Az otthon építése azonban még messze nem fejeződött be!
Ép csak tető alatt van. A szigetelés sok helyen még nincs beépítve és egyéb részek is hiányoznak az épületről. A környezete még rendetlen, elhanyagolt (építő anyagokkal van tele). Emiatt sok bíráló, ellenséges kritikát kapok. Ha záros határidőn belül nem hozom rendbe, lehet ismét költöznie kell az otthonnak, (de azt már nem vállalom be…)
Ha számodra is értékes a munkám, kérlek, gyere el önkéntes segítőnek, hogy ne vesszen kárba. Segíts megszépíteni az otthon környezetét és befejezni az épületet.

Menhely szépítő napok:
2018. Febr. 11. , Febr.24-25. , Márc. 10-11., Márc.24-25., Ápr.7-8.


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, és követheted induló tanfolyamainkat, rendezvényeinket is. Tekintsd meg Galériánkat.

Árakkal, jelentkezésekkel és egyéb kérdésekkel kapcsolatban állunk rendelkezésedre e-mailben vagy telefonon keresztül.

    Ellenőrző kérdés a spam robotok ellen:

    Az üzenetben kérjük írd meg azt is, hogy pontosan mely rendezvényünk, képzésünk, foglalkozásunk felől érdeklődsz, vagy jelentkezel.

    A levél elküldésével a megadott adatok valódiságáért küldőként felelősséget vállalok, valamint elfogadom az adatkezelési szabályzatot is.