1151 Bp., Felsőkert u. 2.   06 20 802 8221

Fékezőernyős sprint

 

Kategória:

Gyorsasági és erőnléti verseny

A feladat:

A kutyának egy fékezőernyőt maga után húzva kell a leggyorsabban teljesítenie a távot.

Verseny szabályok és pontozás:

A teljes pálya hossza min. 50 méter. A pálya verseny szakasza 30 méter hosszú, belépő és kilépő ponttal kijelölve. A versenyszakasz előtt  kb 10 méter gyorsuló, mögötte kb 20 méter fékező zónát biztosítunk. A versenyszakaszon átfutási időt fotocellával mérjük.

A futamot a bíró jelzése után a kutyavezető indítja. A bíró dokumentálja az időeredményt. A verseny két futamos, vagyis a kutya kétszer fut.

A versenyen igénybe vehető segítő,  aki indítja vagy célegyenesen túl várja a kutyát. A kutya csak a bíró jelzése után indítható. A hívás előtt elinduló kutya futama érvénytelen.

A két futam eredménye közül a jobbikból számítunk marmagassággal indexált végeredményt. A legmagasabb pontszámot elért kutya a győztes.

A kutya kizárólag hámhoz erősített ernyővel teljesítheti a futamot. Nyakörvhöz az ernyő rögzítése TILOS! Hámról mindenki magának gondoskodik (kivéve, ha a szervezők ezt máshogy hirdetik meg)

Megengedett a csalitárgy használata, és a kutya szóval hívása a célvonaltól. A csalitárgy lehet állatszőr, nyúlpeca, harapó párna, labda, bármi. Tilos élőállat, segédkar, élelem!

Kérdésed merült fel? Részletekkel kapcsolatban keress Minket az alábbi elérhetőségeken!


Facebook oldalunkon naprakész hírfolyamot láthatsz, vagy tekintsd meg Galériánkat.

 

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok. Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?
Gazdi előképzés, Gazdi képzés, Örökbefogadás, Gazdi-kutya kommunikáció, Szocializálás, Kutyák összeszoktatása.

Menü: Kutyasuli szolgáltatásai, Tanfolyamok és képzések, Versenyek és vizsgák